Sail and nature -leiri alkaa

Heipä hei!

Sail and nature -leirin alkuun on enää viikko. Siispä meille leiriläisille lähetettiin jo tarkemmat leiriohjelmat ja pakkauslistat.  Mukaan pitää pakata kaikenlaiseen säähän sopivaa vaatetusta. Sää heinäkuussa on yleensä helteinen, mutta ukkossateita on varmasti myös luvassa.  Erikoisempina varusteine purjehdusta varten pitää olla surffaus- tai pyöräilyhansikkaat sekä purjehduskengät. Leirin ensimmäinen viikko on purjehduskoulussa purjehdusta opetellen ja taisi meillä olla myös vaellus vuorille. Toinen viikko menee perheessä majoittuen ja kulttuuriin ja alueeseen tutustuen. Harmittavasti kirje ei sisältänyt tietoa, minkälaisessa perheessä tulen olemaan – se jää siis yllätykseksi. Rotary-perheessä kuitenkin! Täytyy viedä Suomi-tuliaisia lähinnä perheen vanhemmille, kun ei ole tietoa onko heillä lapsia ja minkä ikäisiä. Perheviikon aikana kokoonnumme joka aamu aikaisin leiriryhmän ja rotareiden kanssa, ja vietämme päivän lähiseudun kyliin, kaupunkeihin ja nähtävyyksiin tutustuen.  Ohjelman mukaan kuljemme tutustumiskohteisiin etupäässä junalla ja järven vastarannalle laivalla. Käymme mm. Maranellossa  tutustumassa Ferrari-tehtaaseen, Monzan formularadalla sekä Gardaland-huvipuistossa ja tietenkin vietämme kaupunkipäivän Milanossa. Pari huvilaa ja puistoakin oli käyntikohteina.

Koska leirin alku lähenee, on jokainen leiriläinen käynyt esittelemässä itsensä leirin facebook -ryhmässä. Leirille on siis tulossa 8 tyttöä ja 8 poikaa ja kaikki ovat 15-18 vuotiaita ja jokainen on eri Euroopan maasta. Leirin virallinen kieli on englanti.  Ainakin lyhyiden esittelyiden perusteella näyttää siltä, että leirille on tulossa oikein mukavaa porukkaa, joihin on varmasti ilo tutustua.  Ainoastaan yhdellä meistä, hollantilaisella tytöllä, on purjehduskokemusta entuudestaan.

Viikon päästä sunnuntaina minua ollaan vastassa Milanon keskusrautatieasemalla junan saapumislaiturilla, mistä matkaamme reilun tunnin Como-järvelle.  Leiriläiset saapuvat iltapäivän aikana paikalle, osa junalla ja osa lentäen. Iltapäivän aikana majoitutaan ja varmasti jo vähän tutustutaankin. Ilta alkaa sitten leirin avajaisilla ja yhteisellä pitsa-päivällisellä. Vastaavasti kun leiri päättyy, minut saatetaan Milanon Malpensan lentokentälle, missä tapaan äitini ja veljeni, ja lennämme yhdessä Suomeen.

Toivottavasti saan leiriltä uusia ystäviä ja ikimuistoisia kokemuksia!

- Marika-